Ministerie SZW lanceert hét portaal voor vernieuwingen arbeidsmarkt

De manier waarop we werken verandert. Hoe ga je daarmee om en welke mogelijkheden zijn er voor jou als werkgever, werkende of werkzoekende? Het antwoord op deze vragen vind je op Hoewerktnederland.nl. Begin maart heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) dit platform gelanceerd. 

Een arbeidsmarkt voor iederéén

De arbeidsmarkt verandert snel. De ontwikkelingen die spelen, vragen jou als werknemer, flexwerker of zzp’er flexibel te zijn. En om te blijven leren. Tegelijkertijd helpen werkgevers om gelijke kansen te bieden aan iedereen. Ongeacht leeftijd, achtergrond, religie of type arbeidsovereenkomst. Een inclusieve arbeidsmarkt, noemen we dat. We werken aan een arbeidsmarkt voor iederéén. Waar we elkaar helpen bij het vinden van een baan, bij het combineren van werk en zorg, en bij het creëren van een gezonde en veilige werkplek.

Eén portaal voor werkgevers en werknemers

Op Hoe Werkt Nederland laten we zien hoe je zelf in beweging kunt komen. Om samen met andere Nederlanders te werken aan de veranderende arbeidsmarkt. Op het platform zelf, maar we verwijzen je ook naar andere websites die je hierbij kunnen helpen. Hoe Werkt Nederland: één portaal waarmee werkgevers en werknemers eenvoudig meer te weten komen en van elkaars ervaringen kunnen leren.  

Het platform biedt verdieping op een aantal thema’s, maar laat je ook begrijpen waarom de arbeidsmarkt verandert en welke veranderingen er spelen. Daarnaast vind je er nieuws en actuele campagnes.  

Benieuwd wat de veranderingen op de arbeidsmarkt voor jou betekenen? Lees meer over: 

Inclusiviteit: hoe werkt Nederland samen aan een inclusieve arbeidsmarkt met gelijke kansen voor iedereen? 

Leven Lang Ontwikkelen: blijven leren helpt ons om mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen. In onze huidige baan of in een nieuwe functie. Hoe helpt de overheid hierbij en hoe zijn anderen hiermee aan de slag gegaan? 

Betere balans tussen vast en flex: een gelijke behandeling voor alle werkenden, ongeacht type arbeidsovereenkomst. Wat betekent dit voor jou als zzp’er of als werkgever? 

Gezond en veilig werken: hoe zorg je voor een gezonde en veilige werkplek? En hoe combineer je zorg en werk?  

Daarnaast biedt het platform inzicht in nieuws, trends en actuele campagnes van het Ministerie van SZW.