Subsidies beschikbaar voor professionele ontwikkeling

Vanaf 1 maart kan iedereen in Nederland – werkenden, werkzoekenden én werkgevers – gebruikmaken van subsidies voor professionele ontwikkeling

Karien van Gennip

Minister Van Gennip: ‘Mensen die blijven leren, hebben meer plezier in hun werk, worden daar beter in en krijgen meer kansen op de arbeidsmarkt.’ Nu de manier waarop we werken verandert, is dat voor iedereen extra belangrijk: of je nu in loondienst werkt, ondernemer bent, even geen werk hebt, je wilt laten omscholen of je wilt verdiepen in je huidige werk’ Met de aangeboden mogelijkheden op hoewerktnederland.nl willen we daarmee ondersteunen.

Welke subsidies zijn beschikbaar?

STAP-Budget: Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Ze kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

SLIM-Subsidie: De SLIM-subsidie is bedoeld voor ondernemers die op tijd mee willen gaan met de ontwikkelingen in hun sector. Met de subsidie kun je bijvoorbeeld een opleidings- en ontwikkelplan laten maken of ontwikkeladviezen voor werknemers financieren. Kortom, met de SLIM-subsidie kun je jouw bedrijf en medewerkers updaten.

Vind je update: Het gratis scholingsaanbod voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.