Kansen in de technische sector volgens Roel en Rudy

De technische sector kent een groot tekort aan werknemers. De gemiddelde leeftijd ligt hoog, waardoor de sector langzaamaan vergrijst. Dit zorgt ervoor dat het tekort de komende jaren zal groeien door de grote groep technici die de sector gaat verlaten. Roel Greutink en Rudy Schijf, beiden werkzaam bij ROVC, opleider voor technisch personeel, staan te springen om een nieuwe groep gemotiveerde mensen op te leiden voor een nieuw werkleven in de techniek. Of ze jong of oud zijn, dat maakt voor hen niet uit.

Dankbaar werk

Werken in de technische sector is volgens Roel ontzettend dankbaar: “Dat komt omdat onze samenleving erg afhankelijk van techniek is. Als je het dan voor elkaar krijgt om alles weer te laten draaien, dan levert dat enorm veel erkenning en waardering op. Dit geeft veel voldoening”. Daarnaast is volgens zijn collega Rudy het werkveld ontzettend breed. Van het sleutelen tot technisch speur- en zoekwerk om storingen te vinden en op te lossen. Dat zorgt voor veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden in een nieuw werkleven.

De werkplek als leeromgeving

Volgens Roel heerst er bij veel mensen de angst om daadwerkelijk van baan te switchen of een uitdaging te vinden in een andere sector. “Vaak hebben zij het idee dat ze opnieuw de schoolbanken in moeten voordat ze daadwerkelijk in de sector aan de slag kunnen. Daar hebben velen volgens mij geen zin meer in.” In de technische sector ligt dit volgens hem echter anders. Daar ligt de focus juist op leren op de werkplek, in plaats van theorie in de schoolbanken. De TechBarometer van ROVC laat zien dat je 70% leert door werkervaring, 20% van anderen en 10% door trainingen. Roel: “De technische werkplek is hierdoor een leeromgeving en de theorie heeft daarbij een ondersteunende rol. Dit biedt veel perspectief voor een nieuw werkleven in de techniek.”

Stap voor stap

Wil je werken in de technische sector? Pak dit dan stapsgewijs aan door in kleine stappen op te leiden. De koppeling tussen leren en toepassen maakt het laagdrempelig om in de sector aan de slag te gaan. Volgens Roel en Rudy is het in eerste instantie belangrijk om te ontdekken wat je het meest aanspreekt in de sector. Ligt je voorkeur meer in de elektrotechniek of juist in de werktuigbouw. Hierdoor kun je je uiteindelijk ook goed specialiseren. Rudy: “Ga op zoek naar waar jij energie van krijgt en breidt zo je interesses in het werkveld uit. Hierdoor word je een allround technicus die op vele vlakken aantrekkelijk is en blijft voor de arbeidsmarkt.”

Motivatie is de sleutel

“Iedere leeftijdsgroep kan in deze sector aan het werk, zolang je als mens maar nieuwsgierig bent. Er is veel behoefte aan gemotiveerde mensen, die vanuit zichzelf kennis willen opdoen en toepassen. Leeftijd speelt daarbij in vergelijking met andere sectoren een veel minder grote rol”, aldus Roel. Er wordt niet gekeken naar loonkosten, maar juist naar motivatie en persoonlijkheid. De (toekomstige) technicus moet passen bij het bedrijf, zodat een bedrijf op hem/haar kan bouwen en voor een lange tijd aan zich kan binden. Rudy en Roel vinden dat dit ook voor wat oudere werkzoekenden geldt: “Ook zij hebben nog een carrière van minimaal 15 jaar in het vooruitzicht.”