Het succes van gestructureerd mantelzorgen volgens Joos

Mantelzorgers zijn vaak op verschillende momenten van de dag bezig met de zorg voor een naaste. Niet persé altijd met actieve zorgtaken, maar vooral met denken aan de persoon die zorg nodig heeft. Dit combineren met een baan kan voor mantelzorgers een uitdaging zijn. Goed in kaart brengen wat er gedaan moet worden en een structuur aanbrengen kan helpen volgens Joos van den Eerenbeemt (39). Naast zijn werk bij zorgverzekeraar VGZ zorgt hij voor zijn vrouw Janneke, die de ziekte van Lyme heeft.

 

Eind 2003 kreeg Janneke verschillende klachten die door doctoren lastig te plaatsen waren. Na een lange zoektocht werd het duidelijk: de ziekte van Lyme. Opgelopen door een tekenbeet, jaren daarvoor. Joos: “De klachten werden per jaar erger. Janneke werd steeds vermoeider en werd uiteindelijk arbeidsongeschikt. Ze heeft nu nog maar een fractie van de energie die ze vroeger had. Het werd snel duidelijk dat een normaal leven voor haar niet meer mogelijk was. Stapsgewijs ontstaat er een mantelzorg situatie. Ik moest steeds meer thuis oppakken, ritjes naar het ziekenhuis en andere zorgtaken. We hebben veel moeilijke keuzes moeten maken. Over mijn rol op de werkvloer moest ik ook gaan nadenken.”

Mantelzorg bespreekbaar maken

Joos werkte 40 uur per week, maar had behoefte aan een stabieler werkleven toen de situatie van Janneke verergerde. “Ik had twee dingen voor ogen: binnen een half uur thuis kunnen zijn en werken bij een organisatie waar ik de zorg in Nederland kan verbeteren. Ik wil de zorg beter maken. Voor Janneke en voor anderen. Die combinatie leidde uiteindelijk tot VGZ. Tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek heb ik vrijwel meteen mijn situatie bespreekbaar gemaakt. Ik wilde er open in zijn. Alleen zo kan ik de zorg echt veranderen.”

Bij VGZ maakte Joos duidelijke afspraken over mantelzorg. Die structuur helpt volgens hem bij de werkbaar maken van de combinatie zorg en werk. “We hebben afspraken gemaakt over wanneer ik op kantoor ben en wanneer ik thuis werk. Soms ben ik harder thuis nodig dan op mijn werk. Als dat het geval is, kan ik zonder overleg binnen tien minuten in de trein zitten terug naar huis. Ik werk dan na mijn zorgtaak thuis verder of collega’s springen bij. Binnen ons team is dat vanzelfsprekend dat we elkaar steunen waar mogelijk. Het is onderdeel van de cultuur en structuur van ons team en VGZ. Dat komt ook echt omdat ik er vanaf het begin er open over ben geweest en we veel delen met elkaar. Dat zorgt voor begrip.”
 

Structuur aanbrengen helpt

Volgens Joos is het belangrijk om zo veel mogelijk structuur aan te brengen in je mantelzorgtaken. Dit heeft hem goed geholpen bij het werkbaar maken van zijn zorg- en werksituatie. “Ik heb al mijn taken in kaart gebracht. Zowel op mijn werk als thuis. Hierdoor kon ik een overzichtelijke planning maken en bepaalde werkzaamheden op mijn werk combineren met zorgtaken. Op deze manier is een dag een stuk overzichtelijker. Dat zorgt voor rust. Ook deel ik deze structuur met familie en collega’s. Zo weet iedereen precies wat ze van mij kunnen verwachten. In het begin wilde ik alles voor mezelf houden, maar nu niet meer. Mensen vinden het fijn om te helpen of mee te denken. Ik heb veel steun van Janneke’s familie. Met name haar zus Mandy is vanaf dag één steun en toeverlaat. Ik ben er van overtuigd dat ons verhaal een stuk minder positief zou zijn geweest zonder hen. Mijn tip: stap over je ego heen en vraag om hulp. Je presteert beter op je werk als je basis thuis ook goed is.”