Hoe gaat tuincentrum GroenRijk Maasbree om met Mantelzorg

(Beeldtekst: Mantelzorg volgens Frank.)

Kijk, het is heel simpel. Wij zorgen goed voor de planten en wij zorgen goed voor de mensen. Mijn naam is Frank Vaessen en ik ben mede-eigenaar van GroenRijk Maasbree, een tuincentrum.

Ja, we hebben ongeveer 16 medewerkers in dienst. Wij zijn een mantelzorgvriendelijk bedrijf, dat hebben we ook opgenomen in ons huisreglement. Ja, ik vind het belangrijk dat mensen de mogelijkheden hebben om hun medemens te helpen. Het is eigenlijk ook heel fatsoenlijk.

Kijk, als ik thuis iets zou hebben met mijn ouders of met mijn gezin, dan kan ik meteen alles laten vallen om hun zorg te bieden. Dat voorrecht, zal ik maar zeggen, dat ik heb, dat ik dat ook moet geven aan mijn medewerkers.

Fijn gevoel, ja, zeker als er iets gebeurt, dan weet je wel waar je op terug kunt vallen in ieder geval. Dat is wel bijzonder, ja.)

En of het nou voor langdurig is of voor kort en ad hoc, dat maakt me niet zoveel uit.

Alles is bespreekbaar, een zwemles of een kijkles. Ik zie dat mijn collega's dat heel fijn vinden, dat dat ook heel makkelijk gaat, zeg maar. Daar is nooit een discussiepunt over of zo.

Ja, een van onze drijvende krachten op deze afdeling is weggevallen. Ja, dat bespreken we dan en dan vraag je ook in een relatief klein bedrijf natuurlijk van: ja, jongens, we moeten dat samen oplossen.

We moeten allemaal ons steentje bijdragen aan dat tragische gebeuren. Dus dan moeten we allemaal een pasje harder lopen en misschien een uurtje meer werken. Geen probleem.

Ja, we hebben sowieso een heel hecht team, dus dat is al heel fijn. En als er dan iets gebeurt, dan weet je wel dat je veel aan elkaar hebt.

En dan merk je gewoon dat heel je team zegt: Ja, we pakken dat samen op. En ik wijd dat toch allemaal aan dat wij aan de werkgeverskant ook die mogelijkheden bieden. Dat ze altijd weten dat wij helpen als er problemen zijn.

Ja, ik zou het heel erg aan kunnen raden omdat het je, ten eerste, een heel goed gevoel geeft. Ten tweede hoort het in mijn ogen gewoon tot de fatsoensnorm, dat je dat doet. En ten derde vind ik die privileges die je zelf hebt, ik gun die mijn medewerkers ook. En dat vind ik gewoon ook vanzelfsprekend.

LEVENDIGE MUZIEK

(Beeldtekst: Is volgens jou jouw werkgever mantelzorgvriendelijk? Op een oranje achtergrond verschijnt: Hoe werkt Nederland? Linksboven in beeld staat het logo van Hoe Werkt Nederland?)