Tatum Up date met Kaj

Kaj: En zij zei “Ja het is heel duidelijk wat hier ligt”. En toen zei ik “Nou ja vertel het me maar want ik weet het nog niet”. Ze zegt “Ja dit is het profiel van een leerkracht”.

Tatum: Ik ben Tatum en vandaag ga ik Up Date met Kaj. Kaj werkte in de marketing, maar nu is hij mede naar aanleiding van een ontwikkeladvies begonnen aan een zijinstroomtraject voor het basisonderwijs. Iets volkomen anders dus!

Tatum: Vertel Kaj, was het een drempel voor jou om zo’n loopbaancoach te benaderen?

Kaj: Nee eigenlijk niet, voor mij was het een hele natuurlijke stap. Het kwam in me op en ik dacht ja volgens mij moet ik met een professional praten. Net zoals je naar een psycholoog gaat als je in de knoop zit met jezelf, zat ik een beetje in de knoop met m’n loopbaan. En toen dacht ik nou dan ga ik naar een loopbaancoach.

Tatum: En wat vond jouw werkgever van die switch?

Kaj: Ja, die was eigenlijk niet zo verrast. Die voelde toch misschien ook wel aan dat ik bepaalde aspecten van het werk niet super leuk vond, of niet meer leuk vond.

Tatum: Het is ook een behoorlijke switch zo van een marketingbaan, goed salaris…

Kaj: Daar zit een bepaalde mentaliteit bij, maar dat is helemaal niet per se de mentaliteit die goed bij mij past. Ik vind het veel leuker om iets te doen wat betekenis vol is. En ik merkte inderdaad dat ik het heel leuk vind om mensen dingen uit te leggen en om mensen ergens mee te helpen met name. Tatum: Was dat verassend voor jou dat dat eruit kwam, het onderwijs?

Kaj: Ja, ik denk als je alles op een rijtje zet, al die eigenschappen, dan is dat gewoon het profiel van een leerkracht. Alleen ik zag het zelf nog niet. En dat was heel waardevol, want ik had kaartjes met bepaalde beschrijvingen en zij zei “Ja het is heel duidelijk wat hier ligt”. En toen zei ik “Nou ja vertel het me maar want ik weet het nog niet”. Ze zegt “Ja dit is het profiel van een leerkracht”.

Kaj: Daar kom je dus op de een of andere manier toch zelf niet op.

Tatum: Nee…

Kaj: En zij wel. En toen ze dat zei dacht ik verrek, je hebt gelijk. Nou dan moet ik dat maar uitzoeken. Tatum: Dus toen viel het kwartje eigenlijk voor je ook. Spannend!

Kaj: Zeker! Ja ik kan ook niet wachten om te starten.

Tatum: Snap ik! Nou ik ben helemaal Up Date. Dank je voor dit gesprek.