Duizend euro budget voor opleiding met STAP-Budget

Er is geen STAP-budget meer beschikbaar in deze aanvraagperiode. Er volgt geen nieuwe aanvraagperiode, omdat het STAP-budget is stopgezet.
Wilt u scholing volgen en weten welke mogelijkheden er zijn voor financiering? Kijk dan op leeroverzicht.nl.

Werkenden en werkzoekenden kunnen maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor bepaalde trainingen, cursussen of opleidingen. Deze subsidie heet het STAP-budget. Dit staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Deze subsidie is er om het eenvoudiger te maken te investeren in je professionele ontwikkeling. Door jezelf te blijven ontwikkelen kun je mogelijk voorkomen dat je je baan verliest. Maar ook heb je meer kans om een andere baan te vinden. Het werk verandert namelijk snel.  

STAP-budget in aangepaste vorm verder

Het kabinet gaat het resterende STAP-budget per september gerichter inzetten voor scholing die opleidt voor de arbeidsmarkt. De Tweede Kamer heeft hier vorige week een motie over aangenomen. Het kabinet onderzoekt nu op welke manier dit goed kan worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld door per september alleen OCW-erkende opleidingen subsidiabel te maken vanuit STAP. Dit schrijven de ministers Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer over de stand van zaken van de regeling. Lees hier het volledige nieuwsbericht.

VOICE-OVER: Wil jij je ontwikkelen in je werk?

Voor meer kansen, uitdaging, salaris of plezier?

(Een vrouw staat op.)

Zet ook de stap.
Met het nieuwe stapbudget van maximaal duizend euro per jaar.
Ontdek welke cursus, training of opleiding
jou naar een nieuwe stap in je werk kan helpen.
Kijk op hoewerktnederland.nl.