Aanvragen van het STAP-budget

Heb je een opleiding, training of cursus gevonden die je wilt volgen? Dan kun je het STAP-budget aanvragen. Je vraagt het STAP-budget altijd aan voordat de opleiding begint. 

Wil je hier gebruik van maken, bereid je dan goed voor:

  • Controleer of de opleiding in aanmerking komt voor STAP-budget, bijvoorbeeld door te kijken in het scholingsregister.  
  • Meld je aan bij de opleider. Je krijgt na aanmelding automatisch een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.  
  • Ga naar het STAP-portaal, vraag het STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs. 
  • Na goedkeuring van het UWV wordt het STAP-budget als voorschot uitbetaald aan de opleider.  
  • Binnen drie maanden na afloop van de opleiding, cursus of training controleert UWV of de cursus, training of opleiding is afgerond en of aan alle verplichtingen voor de subsidieregeling is voldaan. 

Is er bij de aanvraag van het STAP-budget in dat tijdvak geen budget meer beschikbaar? Dan kun je in het volgende aanvraagtijdvak opnieuw het STAP-budget aanvragen.   

Hulp nodig bij het doen van een aanvraag

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van het STAP-budget? Dan kun je op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur binnenlopen bij één van de UWV-kantoren. Een adviseur van UWV helpt bij vragen over de STAP-regeling of helpt bij het aanvragen. Hiervoor kun je gewoon binnenlopen. Wil je hulp bij het doen van een aanvraag? Neem je DigiD mee en zorg dat je je hebt ingeschreven bij een opleider en dus in het bezit bent van een STAP-aanmeldbewijs. 

Vrouw met schort aan en digitaal apparaatje in handen leunt tegen de deurpost. Ze kijkt lachend de camera in. Op de achtergrond de setting van een restaurant.