In gesprek met je werkgever

Als je meer uren wilt werken, is het een goed idee om voorbereid het gesprek met je werkgever in te gaan. Hier vind je informatie om je op weg te helpen.

Wensen en mogelijkheden

Voordat je in gesprek gaat, is het handig om te bedenken wat precies je wensen zijn. Heb je al een beeld van hoeveel uur je per week meer zou willen werken? En zijn er andere zaken die je moet bespreken? Misschien wil je meer thuiswerken of wil je het hebben over opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Ook kun je alvast nadenken over vervolgstappen in je loopbaan of de extra taken die je wilt oppakken. Natuurlijk hoef je nog geen compleet beeld te hebben van wat je wilt. Dit is ook iets wat je juist kunt bespreken met je werkgever.

SZW_Meer-uren-werken_Chaimae_gesprek_01_830x550

“Ik werk dan alleen maar lange diensten. Dus ik hoef niet meer terug te komen voor teamoverleg. Als ik vrij ben, ben ik ook écht vrij.” - Chaimae

Rechten en plichten

Werknemers en werkgevers hebben allerlei rechten en plichten. Op deze pagina vind je meer informatie over wanneer je meer uren kunt werken en hoe je dit aanpakt. Mogelijk wil je als je meer gaat werken ook volgens een ander rooster of op andere tijden werken, daarover vind je hier meer informatie. Voordat je met je werkgever in gesprek gaat, kan het ook nuttig zijn om te bekijken of er aanvullende afspraken zijn gemaakt in de cao of je arbeidsovereenkomst. Als het daadwerkelijke gesprek plaatsvindt, is het handig om duidelijke onderlinge afspraken te maken en om deze schriftelijk vast te leggen.

SZW_Meer-uren-werken_Rosita_gesprek_01_830x550

Werk je in de zorg, kinderopvang of het onderwijs? Het Potentieel Pakken (HPP) kan jouw werkgever helpen om contractuitbreiding mogelijk te maken. Kijk op de site voor meer info en ontdek hoe HPP jouw werkgever kan ondersteunen.