Wat wil jij uit je baan halen?

Werk kan je veel opleveren. Veel meer dan alleen je salaris. Het is daarom goed om altijd bewust te kiezen hoeveel uur je per week wilt werken. Ook als er dingen veranderen. Bijvoorbeeld zorgtaken die wegvallen of kansen die voorbijkomen. Misschien wil je in zo’n geval je eerdere keuzes heroverwegen. En wat leveren die extra uren werk je dan op?

Uitdaging

Wanneer je meer uren werkt, heb je meer ruimte voor uitdagingen. Extra projecten die je kunt oppakken of meer verantwoordelijkheid die je kunt dragen.

Persoonlijke ontwikkeling

Meer uren werken biedt meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Misschien heb je altijd gedroomd van een volgende stap of heb je door meer uren te werken tijd voor die extra vaardigheid die je wilde leren.

Sociale contacten

Naast het verrichten van je werkzaamheden, biedt werk je ook sociale contacten. Misschien vind je het leuk om meer onder de mensen te zijn, meer betrokken te zijn of van je collega’s te leren.

SZW_Meer-uren-werken_Sharon_werk_02_830x550

“Toen ik minder uren werkte, miste ik vooral de continuïteit in het leven van onze bewoners. Mensen worden ziek of hebben juist een goede dag. Dan is het fijn als je wat vaker op de werkvloer bent.” - Sharon

Voldoening

Meer uren werken kan je veel voldoening geven. Je kunt je tijd op een betekenisvolle manier inzetten of meer voor elkaar krijgen.

SZW_Meer-uren-werken_Chaimae_werk_03_830x550

“Ik werkte als mantelzorger voor mijn vader. Die is een jaar geleden overleden. Dus ik had veel meer tijd over, wat ook wel verveling werd. Toen besloot ik meer te gaan werken.” -  Chaimae

Onafhankelijkheid

Daarnaast kan extra uren werken je helpen financieel onafhankelijk(er) te zijn. Of denk aan het extra pensioen dat je opbouwt voor later. Meer werken biedt extra financiële ruimte om je eigen keuzes te maken.

SZW_Meer-uren-werken_Rosita_close_01_830x550

“De voordelen voor mij om meer te gaan werken zijn dat ik financieel onafhankelijk ben en ik vind het hartstikke fijn om met mijn collega’s te zijn.” - Rosita