Hoe verbeter je het contact met je collega’s?

Goed contact met je collega’s. Dat helpt enorm in de sfeer en samenwerking. Maar hoe doe je dat als thuiswerker? Hoe blijf je op de hoogte van elkaar? Daar heeft Amber een idee voor.

Hoe verbeter je het contact met je collega’s?

Tip van Amber

Ons team is in een portiekflat en belt aan bij een ‘willekeurige’ voordeur.

Onze reporter zegt:

“Wij gaan even kijken hoe Nederland thuis werkt.”

Joke doet open en we snijden direct naar binnen waar zij haar tip geeft terwijl ze een salade eet voor haar laptop;

“Ik lunch elke dag digitaal met een andere collega. (ze wijst naar haar scherm waar een collega een broodje zit te eten.)
Zo blijf je goed op de hoogte van elkaar.”

In het volgende shot zien we de reporter de voordeur uitkomen en zegt:

“Kijk, thuiswerken ...we worden er steeds beter in.”

Hoe blijf ik, op afstand, in contact met mijn collega’s?

Een goede relatie met je collega’s is belangrijk. Houd actief contact, niet alleen per email, maar bel ook af en toe eens om echt even te vragen hoe het gaat. Daarnaast is het ook prettig om niet alleen inhoudelijk te overleggen maar ook informele online bijeenkomsten te beleggen. Een gezamenlijke koffiepauze bijvoorbeeld. Of grijp de verjaardag van een goede collega aan voor een gezamenlijk moment. Organiseer eens een pubquiz. Zo blijf je verbonden en op goede voet met je collega’s. Wist je trouwens dat je op afstand ook een ommetje kunt maken samen met collega’s? Download daarvoor de gratis Ommetje app ontwikkeld door de Hersenstichting.

Meer weten over vitaal thuiswerken? Bekijk de video hier.

Samenwerken op afstand. Wat komt er zoal bij kijken?

Vanaf het moment dat het coronavirus de maatschappij op zijn kop heeft gezet, zijn we massaal, digitaal, gaan thuiswerken. ‘Samenwerken op afstand’ noemen we dat. En het kan behoorlijk uitdagend zijn. Zo heeft het impact op de groepsdynamiek. Vraagt het om aanpassingen in de manier van werken. En vergt het goede afspraken en communicatie met collega’s en met je leidinggevende. Ben je geïnteresseerd in principes en praktische tips met betrekking tot ‘Op afstand samenwerken’? Je vindt ze hier.