Bijeenkomsten

Slim Werkgeven organiseert samen met lokale ondernemersverenigingen bijeenkomsten voor mkb’ers. Op deze bijeenkomsten word je geïnspireerd op het gebied van personeelszaken. Denk aan vragen als:

  • Hoe blijft mijn bedrijf wendbaar in een veranderende arbeidsmarkt?
  • Hoe zit het met loondoorbetaling bij ziekte?
  • Hoe vind en behoud ik medewerkers?
  • Hoe krijg ik een divers personeelsbestand?

Voor mkb’ers, door mkb’ers.

“Tevreden werknemers zijn tevreden klanten.”

“Tevreden werknemers zijn tevreden klanten.”

‘Tevreden werknemers, zijn tevreden klanten.’

Henriette Spruit (ErvaringWerkt): Het waren goede presentaties. De arbeidsmarkt is heel krap. Het is vooral moeilijk om mensen te vinden die goed bij je bedrijf passen, bij je bedrijfscultuur.

Dick Feddes (TK advocaten): Ga ook vooral investeren in de personeelsleden die je hebt en probeer zoveel mogelijk je team te smeden tot een vaste harde kern en daaromheen een meer flexible kern. Dat werkt tegenwoordig heel goed.

Tanja de Mooij (Trendel BV): Ik denk dat je het beste voor je werknemers zorgt, door ze oprechte aandacht te geven, zowel voordat ze ziek zijn als tijdens ziekte. En dan kom je verste met je medewerkers.

Dirk -Jan Padmos (Open Groupe): Mensen voelen zich heel prettig bij ons en brengen dus nieuwe collega’s aan.

Dick Freddes (TK advocaten): Vraag aan die werknemer zelf wat ‘ie belangrijk vindt. De een vindt een leaseauto belangrijk, de ander vindt een bepaalde cursus volgen belangrijk. Ik denk dat dat de sleutel naar een goede samenwerking is.

“Het allerbelangrijkste is dat je zorgvuldig met mensen omgaat.”

“Het allerbelangrijkste is dat je zorgvuldig met mensen omgaat.”

‘Het vinden van personeel is om dit moment natuurlijk een hele grote uitdaging.’

Ir Biemond (Advocaat): Er komen meer regels over het oproepen van personeel en dat kan heel goed strijdig zijn met de gebruikelijke praktijk binnen de onderneming. En dan is het wel van belang dat je daar je bedrijfsprocesssen op inricht.

Ruud Korpel (WPN Industrie): Het vinden van personeel is op dit moment natuurlijk een hele grote uitdaging.

Marcel Bargeman (The Referral Company): Wij geloven er heel sterk in dat je met referral programma’s op een andere manier kunt werven. Door juist de medewerkers te vragen om mee te denken over wie ken je in je netwerk en wie zou je eventueel kunnen benaderen om bij het bedrijf te komen werken. En dat is mijn primaire bron van het vinden van de juiste medewerkers. En juist doordat ik met deze personen heb gewerkt of het persoonlijke verhaal ken, weet ik wat voor kwaliteiten zij inbrengen in plaats van dat ik het van een papiertje moet lezen, ergens op een vacaturewebsite of een jobboard.

Casper Verwiel (Verwiel en Wijngaard): Het allerbelangrijkste is dat je zorgvuldig met mensen omgaat. Ben integer, ben zorgvuldig naar mensen toe en doe dat altijd en houd dat vol.