Hoe maken mijn werknemers gebruik van online scholing?

Vanaf dit najaar is het dankzij de subsidieregeling NL leert door tijdelijk mogelijk om kosteloos (online) scholing te volgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een korte cursus om een specifieke vaardigheid te leren of om bijscholing te volgen voor een bepaald beroep. Een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Zo leer je vaardigheden die jou binnen je huidige werk of organisatie meer mogelijkheden geven, of ontwikkel en vergroot je je mogelijkheden bij een ander bedrijf of organisatie. De cursus of opleiding die je doet kan ook een eerste stap zijn naar een ander beroep of andere loopbaan met betere kansen.

Om gebruik te maken van de kosteloze scholing hoeven jij je of je werknemers zich alleen maar hier aan te melden bij een opleider die deelneemt aan deze regeling. De opleider handelt verder de administratie en kosten af.

Naast deze nieuwe regeling is het ook nu al mogelijk om op verschillende manier gratis scholing te volgen. Kijk bijvoorbeeld eens hier voor een overzicht van opties die er nu al zijn.