Werkgevers

Persoonlijk ontwikkeladvies

Het werk verandert continu. En dus is het voor de toekomst van jouw bedrijf belangrijk om bij de tijd te blijven en je werknemers up-to-date te houden. Qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijven ze wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. Bij jou in het bedrijf of in een baan ergens anders.
Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen vanaf begin augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Die geeft ze zicht op het toekomstperspectief van hun huidige werk en hun kansen op de arbeidsmarkt, helpt ze zo nodig bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, of geeft ze tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk.

Hoe maken jouw werknemers gebruik van het ontwikkeladvies?

Het werkt heel eenvoudig! Als werknemer kun je het volgende doen:

  1. Zoek onderaan deze pagina voor een loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf in de buurt.
  2. Meld je telefonisch of per e-mail aan.
  3. Maak een afspraak.
  4. De loopbaanadviseur vraagt subsidie aan en regelt de administratie.

De loopbaanadviseur zorgt voor een intakegesprek en beantwoordt, samen met de betreffende werknemer, een (online) vragenlijst. Vervolgens gaat het traject van start. Het resultaat? Een ontwikkelplan op maat.

Hoe werkt het precies?

Tijdens een aantal gesprekken tussen de werknemer en de loopbaanadviseur, komen persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. In het ontwikkeladvies staan de groei en toekomstplannen van de betreffende werknemer centraal.
Alles wat er tijdens dit traject besproken wordt is enkel tussen de werkende en de loopbaanadviseur. Het is aan de deelnemer of deze dit advies zal delen met zijn werkgever of niet.

Vind een loopbaanadviseur

Iedereen kan zelf een loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf benaderen. Wel moet de loopbaanadviseur over de juiste opleiding en voldoende werkervaring beschikken. Het is dan ook aan te raden om van tevoren te vragen of de loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf meedoet aan ‘NL Leert door’. Je kan bijvoorbeeld een geschikte loopbaanadviseur vinden via de zoekmachines op de volgende websites:

  • Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches met een kwaliteitskeurmerk.
  • Career Management Institute (CMI). Met een CMI-certificering laat een loopbaanprofessional duidelijk zien dat hij of zij vakbekwaam is.
  • OVAL is de brancheorganisatie van loopbaanbedrijven met een kwaliteitskeurmerk.

Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met een adviseur van het Leerwerkloket. De adviseurs van het Leerwerkloket helpen het hele jaar door kosteloos, onafhankelijk bij de ontwikkeling van werknemers. Zij hebben veel contacten met onderwijsinstellingen in de regio en ruime ervaring met om- en bijscholingstrajecten. Elk Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, roc’s en UWV. Het Leerwerkloket in jouw regio vind je hier.

Of bekijk een van de volgende websites: