Is de SLIM-subsidie iets voor mij?

Wil je een leerrijke omgeving binnen jouw bedrijf creëren? En daarmee kansen voor jouw organisatie en werknemers? Van 1 t/m 30 september 2021 kun je de SLIM-subsidie aanvragen. Klik voor meer informatie hier.

Handige tips en tools

  • Check in de SLIM-regeling menukaart voor welke activiteiten je de subsidie kunt ontvangen. 
  • Met dit stappenplan vraag jij gemakkelijk de SLIM-subsidie aan voor jouw bedrijf. 
  • Deze factsheet ‘Leven Lang Ontwikkelen’ laat zien dat leren en ontwikkelen essentieel is.
  • Op deze website kan je vragen stellen over de SLIM-regeling, ervaringen uitwisselen en deelnemen aan kennissessies over de SLIM-regeling

Voor wie is de SLIM-subsidie bedoeld?

De SLIM-subsidie is bedoeld voor ondernemers die op tijd mee willen gaan met de ontwikkelingen in hun sector. Met de subsidie kun je bijvoorbeeld een opleidings- en ontwikkelplan laten maken of ontwikkeladviezen voor werknemers financieren. Kortom, met de SLIM-subsidie kun je jouw bedrijf en medewerkers updaten. Hiermee zet je in op 'een leven lang ontwikkelen' en investeer je in de kennis, groei en ontwikkeling van jouw medewerkers.

“Het stond al lang op de agenda om een bedrijfsschool op te richten. Nu kunnen we onze oppassers updaten om echt hun beroep te maken van hun passie.”

Update - SLIM-subsidie – Nanny Nina

Nanny Nina matcht oppassers en gezinnen aan elkaar.Een gezin plaatst een oproepje in de app en gescreende oppassers reageren daarop. Zo kan het gezin een leuke oppas vinden. Het stond al lang op de agenda om een bedrijfsschool op te richten. Met hulp van de overheid is dat nu echt gelukt. Nu kunnen we onze oppassers updaten om echt hun beroep te maken van hun passie. Voor Nanny Nina is het heel fijn om een bedrijfsschool te hebben, omdat we daardoor serieuzer worden genomen als professionele partij. En omdat we echt waarde kunnen toevoegen voor onze oppassers. We geven in onze opleiding vakken als: ‘de ontwikkeling van kinderen’, ‘EHBO’ en ‘kinderziektes’. Kortom: alles wat je nodig hebt, om je werk als gastouder of oppas goed te kunnen doen. Ik ben blij en ook wel een beetje trots dat het is gelukt. Het was niet makkelijk, maar met hulp van adviseurs hebben we nu dan toch echt een eigen bedrijfsschool opgericht. We kunnen onze oppassers updaten om met een diploma aan de slag te gaan. 
 

“We hebben een leersysteem kunnen ontwikkelen. Wat gebaseerd is op een game en waarmee we alle medewerkers steeds updaten over alles wat ze moeten leren over het bedrijf.”

Update - SLIM-subsidie – Wintertuin Experience

Met de Wintertuin Experience zitten we in een 100 jaar oude botanische kas, waarin we een escaperoom aanbieden. En horeca. Het is best lastig om alles wat je iemand in een bedrijf wilt leren, de hele tijd te kunnen updaten. Daar wilden we heel graag iets voor ontwikkelen. Met behulp van de steun van de overheid hebben we een leersysteem kunnen ontwikkelen. Dat is gebaseerd op een game. Daarmee kunnen we medewerkers van de escaperoom en de horeca steeds updaten, over alles wat ze moeten leren over het bedrijf. Doordat we er challenges in hebben gestopt en andere dingen die horen bij een game, motiveert het mensen om samen te leren. Om er echt iets leuks van te maken en de competitie te winnen. Op die manier leren ze spelenderwijs. Dankzij de subsidie hebben we de tijd en ruimte gekregen om het systeem te ontwerpen. En ook om het te testen en te verbeteren met ons personeel. Ik zou andere bedrijven ook zeker aanraden om subsidie aan te vragen. Je krijgt veel meer ruimte om te kunnen leren. En om je medewerkers dingen te kunnen laten leren. Wij hebben dat als heel prettig ervaren.