Is de SLIM-subsidie iets voor mij?

De SLIM-subsidie is bedoeld voor ondernemers die op tijd mee willen gaan met de ontwikkelingen in hun sector. Met de subsidie kun je bijvoorbeeld een opleidings- en ontwikkelplan laten maken of ontwikkeladviezen voor werknemers financieren. Kortom, met de SLIM-subsidie kun je jouw bedrijf en medewerkers updaten. Hiermee zet je in op 'een leven lang ontwikkelen' en investeer je in de kennis, groei en ontwikkeling van jouw medewerkers.

“De jongens zijn vooral gewend om met hun handen te werken. Wij hebben een update daarin gemaakt en hen laten proeven hoe leuk het is om digitaal bezig te zijn.”

Update - SLIM-subsidie – Verspeek

Martijn Verspeek

Ja, ik denk dat ik op mijn vierde jaar ben begonnen. Dus vooral met de waterpomptang aangeven. Ik heb het bedrijf overgenomen van mijn vader en moeder. Wij leveren warmte, verkoeling, we lossen lekkages op. En we doen aan alle installaties die wij maken
service en onderhoud. Als de jongens hier binnen komen, zijn ze echt vooral gewend om met hun handen te werken. Wij hebben een update daarin gemaakt, eigenlijk. En wij laten hen leren en proeven hoe leuk het is om digitaal bezig te zijn. In het begin vinden ze het eng, spannend...

...en zijn ze ook een beetje meewarig. Van, ja: dat is niks voor ons. Zo zijn wij niet. Zo zijn wij wel, alleen moet je het toffe daarvan inzien. Ja, ik ben enorm blij en ook enorm trots op ons team dat wij dit afgelopen jaar gerealiseerd hebben. Ik had nooit durven denken dat digitale intelligentie zo belangrijk zou zijn voor ons bedrijf. Door de overheidsteun hebben wij ons bedrijf kunnen digitaliseren. Dus dit heeft ervoor gezorgd dat we nou een enorme voorsprong hebben die wij niet meer los gaan laten.

Ik vind het superbelangrijk dat onze medewerkers
bijleren en blijven ontwikkelen.
 

Wil je een leerrijke omgeving binnen jouw bedrijf creëren? En daarmee kansen voor jouw organisatie en werknemers? Van 1 t/m 30 september 2021 kun je de SLIM-subsidie aanvragen. Klik voor meer informatie hier.

Handige tips en tools

  • Check in de SLIM-regeling menukaart voor welke activiteiten je de subsidie kunt ontvangen. 
  • Met dit stappenplan vraag jij gemakkelijk de SLIM-subsidie aan voor jouw bedrijf. 
  • Deze factsheet ‘Leven Lang Ontwikkelen’ laat zien dat leren en ontwikkelen essentieel is.