Wat is de impact van corona op werkend Nederland?

Corona en werken vanuit huis.

'Werk thuis, tenzij het niet anders kan'. Dat is de oproep van het kabinet. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat werknemers die thuis kunnen werken dat ook doen. Als werkgever ben je bovendien verplicht te zorgen voor een gezonde en veilige werkplek. Wil je meer weten? Kijk dan hier

Corona en werken op locatie.

In principe werkt iedereen thuis. Als dat niet mogelijk is, ben je als werkgever verplicht te zorgen voor een gezonde en veilige werkplek. Het risico op besmetting met het coronavirus valt hier ook onder. Klik voor meer informatie hier.

Corona en handvatten voor werkgevers (en werknemers).

Sinds het begin van de coronacrisis wordt door veel mensen al langdurig thuisgewerkt. Thuiswerken waar dat kan, is een belangrijke maatregel om het risico op besmettingen met het coronavirus op de werkvloer en onderweg van en naar het werk te verminderen. Meer info lees je hier.

Op verschillende manieren wordt bijgehouden hoeveel er wordt thuisgewerkt gedurende de coronacrisis. Zo monitort het RIVM regelmatig de mate van thuiswerken. Voor het Trendonderzoek ten behoeve van het dashboard coronavirus wordt driewekelijks een steekproef getrokken die representatief is voor de Nederlandse bevolking en voor de bevolking in Veiligheidsregio’s. Kijk voor de meest recente cijfers van het RIVM over de mate van thuiswerken op de website van het RIVM

Daarnaast volgt TNO periodiek een groep werknemers in Nederland gedurende de crisis over hun werk en hun arbeidsomstandigheden. Wil je meer lezen over de impact van de COVID-19 pandemie op werknemers? Het rapport vind je hier.