Wat kan ik doen voor de gezondheid van mijn medewerkers?

Hoe stimuleer ik de mentale en fysieke gezondheid van mijn medewerkers?

In plaats van de vertrouwde werkplek, werken veel medewerkers thuis. Ze gaan niet meer elke dag naar kantoor, hebben geen praatjes bij de koffiemachine met collega’s en geen fysieke vergaderingen meer. Wel hebben ze te maken met spelende kinderen en een vage grens tussen werk en privé. Hoe gaan medewerkers hiermee om? Hoe blijven ze fysiek fit? En hoe zorgen werknemers ervoor dat ze lekker in hun vel zitten zodat ze om kunnen gaan met de uitdagingen en onzekerheid van deze tijd?

“Communicatie is cruciaal om onzekerheid weg te nemen bij werknemers en erachter te komen wat medewerkers willen om het thuiswerken, nu en in de toekomst, zo goed mogelijk in te richten.”

Bron: Werken aan duurzame mobiliteit, Advocaten vanachter een beeldscherm.

Stichting NL Onderneemt Maatschappelijk! heeft namens MKB-Nederland en VNO-NCW handige informatie en bruikbare tips voor werkgevers én werknemers bij elkaar gebracht op het platform ‘Thuiswerken is topsport’. Wil je weten hoe je fit en gezond thuiswerken kunt stimuleren bij jouw werknemers? Kijk voor inspiratie en tools hier.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers mentaal fit blijven?

Ook nu veel medewerkers thuiswerken, blijft de vitaliteit van personeel een prioriteit. Hoe zorg je er als werkgever voor dat medewerkers juist in deze tijd ook mentaal fit blijven?

“In overleg keken we naar wat er nog wél mogelijk was. Wekelijks stuurde de raad van bestuur een mail rond met de actuele stand van zaken en een hart onder de riem. Dat werd erg gewaardeerd.”

Bron: Werken aan duurzame mobiliteit, Thuiswerken een blijvertje voor Bovemij

Lees bijvoorbeeld hier een artikel met tips en ervaringen van andere werkgevers. Of bekijk de handreiking van werkgeversvereniging AWVN met praktische tips voor werkgevers om psychische klachten te verhelpen en ziekteverzuim te vermijden.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers fysiek fit blijven?

Sport en bewegen is belangrijk om fit en gezond te blijven. Maar ook een manier om met anderen in contact te zijn. Maar hoe doe je dat in een tijd dat veel sport- en beweegvoorzieningen zijn gesloten? Kijk eens hier en lees alles over sport of bekijk de tips van TeamNL. Wist je trouwens dat je op afstand een ommetje kunt maken samen met vrienden, familie of collega’s? Download daarvoor de gratis Ommetje app ontwikkeld door de Hersenstichting.