Hoe maak ik gebruik van persoonlijk ontwikkeladvies?

Hoe maak ik gebruik van persoonlijk ontwikkeladvies?

Werk hebben dat bij je past en waar je het naar je zin hebt is belangrijk. Door jezelf te ontwikkelen zorg je ervoor dat je ook in de toekomst nog met plezier naar je werk gaat. Maar hoe blijf je jezelf ontwikkelen? Een loopbaanadviseur kan je helpen met jouw persoonlijke ontwikkeling. Door jouw kwaliteiten en behoeften te bespreken, maakt de loopbaanbaanadviseur een op maat gemaakt Ontwikkeladvies. Daardoor krijg jij een beter beeld van wat er nodig is om nog beter gebruik te maken van je talenten. In een werkleven vol energie.

Hoe werkt het precies?

Tijdens een aantal gesprekken met jouw loopbaanadviseur, komen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen jou en de loopbaanadviseur. In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het laat zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Ontwikkeladviestraject

Maar liefst 22.000 mensen hebben in het najaar van 2020 een ontwikkeladviestraject gevolgd. Het kabinet trekt nu extra geld uit om mensen te helpen zich aan te passen aan de veranderde arbeidsmarkt, hierdoor zijn er vanaf 1 december 2020 weer 50.000 ontwikkeladviestrajecten beschikbaar.
Kun je, of wil je, niet wachten met het starten van een loopbaantraject? Ga dan in overleg met je werkgever en vraag of die financieel kan bijdragen aan jouw ontwikkeling. Je kunt ook een afspraak maken met een adviseur van het Leerwerkloket. Dat is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, ROC’s en UWV. Advies van het leerwerkloket is onafhankelijk, kosteloos en altijd mogelijk voor iedereen


Of bekijk de ontwikkelmogelijkheden via de vakbonden:
FNV, CNV of ACP.

Vind een loopbaanadviseur

Iedereen kan zelf een loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf benaderen. De keuze is aan jou. Je kan bijvoorbeeld een geschikte loopbaanadviseur vinden via de zoekmachines op de volgende websites:

For English click here