Persoonlijk ontwikkeladvies voor werkzoekenden

Persoonlijk ontwikkeladvies voor werkzoekenden

Omdat het werk continu verandert, is het voor jouw toekomst belangrijk dat je up-to-date blijft. Qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar in jouw volgende baan. Een loopbaanadviseur geeft zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt. Hij of zij kan je helpen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, of geeft je tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk.

Hoe werkt het precies?

kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen jou en de loopbaanadviseur. In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het laat zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk straks leuk kunt houden.

NL leert door

Vanaf 1 augustus 2020 was het mogelijk om gratis een traject bij een loopbaanadviseur te volgen. In één maand hebben 22.000 mensen zich geregistreerd voor een ontwikkeladvies. Deze mensen zullen in het najaar van 2020 een ontwikkeladviestraject gaan volgen. Hiermee is de grens bereikt van het aantal trajecten dat de overheid in 2020 kan bekostigen. Dat heeft te maken met de maximale uitvoeringscapaciteit van de organisatie die de subsidieregeling uitvoert. Dat betekent dat er geen gratis ontwikkeladvies meer kan worden aangevraagd bij een loopbaanadviseur. Het kabinet trekt wel extra geld uit om mensen te helpen zich aan te passen aan de veranderde arbeidsmarkt. Er komt in 2021 geld vrij voor onder meer scholing en ontwikkeladviezen. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/02/maximum-aantal-ontwikkeladviezenbereikt

Bespreek met je contactpersoon bij het UWV wat voor jou mogelijkheden zijn. Je kan ook een afspraak te maken met een adviseur van het Leerwerkloket. Advies van het Leerwerkloket is voor iedereen, onafhankelijk, altijd mogelijk en kosteloos. Elk Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, roc’s en UWV. Zoek een Leerwerkloket bij jou in de buurt.

Ook bieden vakbonden ontwikkelmogelijkheden aan:

Vind een loopbaanadviseur

Iedereen kan zelf een loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf benaderen. De keuze is aan jou. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat een loopbaanadviseur de juiste opleiding en voldoende werkervaring moet hebben. Je kan bijvoorbeeld een geschikte loopbaanadviseur vinden via de zoekmachines op de volgende websites:

For English click here