Hoe maak ik gebruik van online scholing?

Gratis online scholing

Via de zoekmachine kun je het gratis scholingsaanbod bekijken. Je kunt zoeken in alle gratis leerpakketten, abonnementen, cursussen en trainingen. Vaak kun je al direct beginnen en is er geen specifieke voorkennis nodig. Afsluitend ontvang je, in de meeste gevallen, een certificaat of diploma. Dus geef je snel op!

Vanaf december 2021 komt er weer nieuw aanbod beschikbaar. Houd daarom deze website en de zoekmachine in de gaten.

NL leert door – Peter verruilde de draaimolen voor een baan als elektricien

Mijella verruilde de nagelstudio voor ’n baan als pedagogisch medewerkster

Nederland Leert Door Regeling

Het gratis scholingsaanbod is onderdeel van de NL leert door subsidie. Er zijn een flink aantal opleiders die NL leert door subsidie hebben gekregen. Bij deze opleiders kun je de gratis cursussen volgen. Een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Belangrijk, want de cursus of opleiding die je gaat doen kan ook een eerste stap zijn richting omscholing naar een ander beroep of andere loopbaan met betere arbeidsmarktkansen. 

Om een cursus of training te volgen, hoef je je alleen nog maar aan te melden bij een van de opleiders die subsidie heeft gekregen. De opleider handelt verder de administratie en kosten af. Naast het aanbod via NL leert door zijn er ook nog andere organisaties die kosteloze scholing aanbieden. We hebben er op deze pagina een aantal op een rijtje gezet.

Weet je niet waar je moet beginnen?

Als je jezelf wilt bij- of omscholen, maar je weet niet goed waar je moet beginnen, is het handig om een afspraak te maken met een adviseur van het Leerwerkloket. Dat is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, ROC’s en UWV. Advies van het leerwerkloket is onafhankelijk, kosteloos en altijd mogelijk voor iedereen.