Hoe maak ik gebruik van online scholing?

Op deze pagina vind je meer informatie over de gratis online scholing van de Nederland Leert Door subsidie. Het scholingsaanbod vind je door op de Vind je update knop hieronder te klikken. 

De subsidie is erg populair. Sommige cursussen zijn hierdoor niet meer beschikbaar omdat het maximum aantal deelnemers bereikt is. Het huidige aanbod op de site is tot 31 december 2021 beschikbaar. Staat jouw opleiding er nu niet tussen; kijk dan begin 2022 naar het nieuw beschikbaar gestelde aanbod!

Gratis online scholing via Vind Je Update

Via de zoekmachine Vind Je Update kun je zoeken in alle gratis:

  • leerpakketten;
  • abonnementen;
  • cursussen;
  • en trainingen.

Vaak kun je al direct beginnen en is er geen specifieke voorkennis nodig. Het scholingsaanbod wordt gratis aangeboden met behulp van subsidie van de overheid. Dit betekent dat je zelf geen geld voor het scholingsaanbod hoeft te betalen. Afsluitend ontvang je, in de meeste gevallen, een certificaat of diploma. Dus geef je snel op!

Veelgestelde vragen over Vind je Update

Gratis scholing via andere organisaties

Naast het aanbod via NL leert door zijn er ook nog andere organisaties die kosteloze scholing aanbieden. We hebben er een aantal op een rijtje gezet. Bekijk het scholingsoverzicht.

Weet je niet waar je moet beginnen?

Als je jezelf wilt bij- of omscholen, maar je weet niet goed waar je moet beginnen, is het handig om een afspraak te maken met een adviseur van het Leerwerkloket. Dat is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, ROC’s en UWV. Advies van het leerwerkloket is onafhankelijk, kosteloos en altijd mogelijk voor iedereen.