“Het allerbelangrijkste is dat je zorgvuldig met mensen omgaat.”

“Het allerbelangrijkste is dat je zorgvuldig met mensen omgaat.”

‘Het vinden van personeel is om dit moment natuurlijk een hele grote uitdaging.’

Ir Biemond (Advocaat): Er komen meer regels over het oproepen van personeel en dat kan heel goed strijdig zijn met de gebruikelijke praktijk binnen de onderneming. En dan is het wel van belang dat je daar je bedrijfsprocesssen op inricht.

Ruud Korpel (WPN Industrie): Het vinden van personeel is op dit moment natuurlijk een hele grote uitdaging.

Marcel Bargeman (The Referral Company): Wij geloven er heel sterk in dat je met referral programma’s op een andere manier kunt werven. Door juist de medewerkers te vragen om mee te denken over wie ken je in je netwerk en wie zou je eventueel kunnen benaderen om bij het bedrijf te komen werken. En dat is mijn primaire bron van het vinden van de juiste medewerkers. En juist doordat ik met deze personen heb gewerkt of het persoonlijke verhaal ken, weet ik wat voor kwaliteiten zij inbrengen in plaats van dat ik het van een papiertje moet lezen, ergens op een vacaturewebsite of een jobboard.

Casper Verwiel (Verwiel en Wijngaard): Het allerbelangrijkste is dat je zorgvuldig met mensen omgaat. Ben integer, ben zorgvuldig naar mensen toe en doe dat altijd en houd dat vol.