Hybride werken

Door de coronapandemie heeft een aanzienlijk deel van Nederland de afgelopen twee jaar veel ervaring opgedaan met thuiswerken. Deze ervaring bracht verschillende voordelen, maar ook de nadelen van het volledig thuiswerken aan het licht. Nu de mogelijkheid ontstaat om ook weer op kantoor of elders te gaan werken, komt een nieuwe werkvorm binnen handbereik, namelijk: hybride werken.

Wat is hybride werken?

Hybride werken is een combinatie van werken op kantoor, thuis of op een andere locatie. Bij hybride werken, kies je bewust welk werk je waar uitvoert. Het gaat daarbij om het vinden van balans tussen werken op kantoor, thuis en op andere locaties.

Zo is het fijne aan thuiswerken dat je je eigen tijd beter kunt indelen, zijn veel mensen productiever dan op kantoor en hoeven we niet in de file staan. Aan de andere kant kunnen de grenzen tussen werk en vrije tijd ook vervagen wat stress en soms zelfs mentale klachten met zich meebrengen.

Voordelen van werken op locatie zijn het (spontaan) ontmoeten van collega’s, teambuilding, ontstaan van creatieve ideeën, afwisseling van werk en omgeving en snellere communicatie met collega’s. Een combinatie van thuiswerken en op locatie werken biedt voldoende flexibiliteit zonder dat dit het werkplezier, de productiviteit of de organisatie negatief beïnvloedt.

Hybride werken verschilt per organisatie

Hybride werken is geen statisch begrip zijn; de invulling hiervan zal per organisatie en soms ook per persoon verschillen. Zo hangt het onder meer af van het type werk, het doel van de activiteit en wat medewerkers en klanten graag willen. Het zal per organisatie verschillen welke werkvormen en combinatie van kantoorwerk, thuiswerk en werk op een andere locatie het meest succesvol zijn. Daarom is het zo belangrijk dat werkgevers en werknemers hierover in gesprek zijn en afspraken maken.