Opleidingen die je kunt volgen met STAP

Je kunt een opleiding, training of cursus (deels) betalen met de € 1000 uit het STAP-budget als deze voldoet aan een aantal eisen. In het scholingsregister vind je alle opleidingen die je kunt volgen met het STAP-budget. Vanaf 22 augustus 2023 vind je een actueel scholingsaanbod in het scholingsregister. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met de instantie waar je de scholing wilt volgen. 

Eisen opleidingen

Voor de laatste tijdvakken van 2023 kan alleen STAP-budget worden aangevraagd voor scholing die door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend is. De aanvraag moet minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd worden. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit. 

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget. Bijvoorbeeld dat je 18 jaar of ouder bent en dat je nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd.

Vanaf 22 augustus 2023 vind je een actueel scholingsaanbod in het scholingsregister.